افراد با ریشه دندان ضعیف، دندانهای ناسالم و پوسیده، بینظمی شدید و دارای دندانهای برجسته کاندید استفاده از کامپوزیت دندان نیستند.
استفاده از نخ دندان: روزانه یک بار از نخ دندان استفاده کنید تا ذرات غذا و پلاکهای بین دندانها و کامپوزیتها را از بین ببرید.
کامپوزیت دندان نه تنها ظاهر دندان را بهبود میبخشد، بلکه مشکلاتی مانند ترک، شکستگیهای کوچک، فاصلههای کم بین دندانها و تغییر رنگ دندان را نیز اصلاح میکند.
ترکیب مزایای ترمیم کامپوزیت مستقیم با ونیرهای کامپوزیت پیشساخته
مرحله اول این فرایند، تمیز کردن دندان است. برای اطمینان از اتصال قوی کامپوزیت به دندان، دندانپزشک با پولیش کردن سطح دندان، هرگونه لکه، پلاک، یا جرم را از بین میبرد. بعد از تمیزی نوبت به آماده کردن دندان یا دندانها میرسد.
پس از اسیدشویی، لایهای از کامپوزیت بر روی دندان اعمال میشود. این لایه شامل ماتریس رزین و ذرات پرکننده است. دندانپزشک با کمک اپلیکاتور، مقدار کمی پلاستیک مایع شرایط کامپوزیت دندان یا عامل باندینگ را روی ناحیه اسیدشویی شده میمالد. دندانپزشک ممکن است مقداری فشار هوا را روی عامل باندینگ اعمال کند تا از نازک و یکنواخت بودن لایه اطمینان حاصل کند.
همچنین اگر قبل از انجام کامپوزیت دندان ها به خوبی تمیز و پولیش نشوند، دندان ها پوسیده می شوند.
این موضوع ممکن است به ویژه در صورت استفاده در نواحی با فشار و اصطکاک زیاد مثل دندانهای جلو، اهمیت بیشتری پیدا کند. در جدول زیر میتوانید مهمترین معایب کامپوزیت دندان را به صورت خلاصه مشاهده کنید:
اما اگر به دنبال رفع عیوب اضافی مانند برطرف کردن شکستگیهای کوچک و ترکهای دندان هستید، کامپوزیت دندان ممکن است گزینه مناسبتری برای شما باشد.
من می خوام کامپوزیت کنم، قبلش لازمه کاری انجام بشه؟ چقدر طول می کشه؟
کامپوزیت دندان یک روش موقت بوده و تنها ۵ تا ۷ سال دوام دارد.
کامپوزیت ونیر یکی از انواع روکش های دندانی است که رنگ بسیار مناسبی داشته و ظاهری مناسبی به دندان ها میدهد و در دندانپزشکی زیبایی نیز استفاده می شود.
بررسی دقیق دندانها و مشاوره برای انتخاب بهترین رنگ کامپوزیت دندان
نکته: برای حل مشکلات اساسی تراز دندان ها و پر کردن فاصله های زیاد بین دندان ها، از روش های بهینه و تخصصی تری مثل ارتودنسی استفاده میشود.